"Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért"

Nyugtatók

 • 1
BiogenicVet Calmatonin kapszula 60x

VETAP30

Javallatok:
Takarmánykiegészítő készítmény szorongó és fóbiában szenvedő kutyák számára.
Kiszerelés:
60 kapszula
Összetétel:
Passiflora incarnata (golgotavirág), száraz kivonata: 70 mg
Erről a kivonatról régóta ismert a relaxáló és szorongáscsökkentő hatása. Biokémiai tanulmányok bizonyítják, hogy az aktív hatóanyagok természetes flavonoidok, és hogy a golgotavirág fokozza a gátló hatású GABA receptorok aktivitását. A gamma-amino-vajsav (GABA) az első számú gátló neurotranszmitter a központi idegrendszerben, ami csökkenti az idegsejtek aktivitását - ennek következménye nyugtató és relaxáló hatás.
A golgotavirágnak emellett fontos tulajdonsága, hogy gátolja több, fontos neruotranszmitter (dopamin, norepinefrin, szerotonin) lebontását, ezek szintje emelkedik a szervezetben, ami javuló kedélyállapotot és vitalitást eredményez.
Chamomilla recutita (orvosi székfű) virág, száraz kivonat: 70 mg
Az orvosi székfüvet évezredek óta használják a tradicionális gyógyászatban a szorongás enyhítésére és a düh lecsillapítására. Az orvosi székfű apigenint, egy flavonoidot tartalmaz, amelynek nyugtató hatása van. Az orvosi székfű izomrelaxáns, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással is rendelkezik. Ezen tulajdonságainak köszönhetően az orvosi székfű szedatívumként enyhülést nyújthat a kisállatok körében gyakran előforduló zavarok egész sorára.
Valeriana officinalis (macskagyökér), száraz gyökér kivonat: 30 mg 
A valeriána gyökere jól ismert a szedatív tulajdonságáról, a stressz enyhítésére, álmatlanságra, szorongásra, a rohamok visszaszorítására, relaxációra használják. A macskagyökér feltehetően a GABA receptorokon keresztül fejti ki a hatását, amelyek gátolják a neurotranszmissziót az olyan idegsejtek között, amelyek fokozzák az aktivitást. 
L-triptofán: 20 mg
A triptofán (TRp) tápanyagként egy nélkülözhetetlen aminosav, amely a szerotonin rendszeren keresztül befolyásolja a kedélyállapotot és viselkedést emlős fajokban. Amennyiben fölös mennyiségben adagolunk az eledelhez L-triptofánt, azt a szervezet nem használja el a fehérjék szintéziséhez, így alkalmazható terápiás táplálék kiegészítőként is. Az L-Trp háziállatokban való alkalmazásának az alapja, hogy a szerotonin elsődleges prekurzora, amelynek szedatív hatása van, befolyásolja a fájdalomérzetet és az agresszív viselkedésformákat. A triptofánt az agresszió és az impulzivitás csökkentésére használták kutyában és macskában. Hangulatjavító és nyugtató hatással egyaránt rendelkezik.
Melatonin 1 mg
A melatonin a természetben előforduló hormon úgy az állatok, mint az emberek testében. A tobozmirigy termeli. Takarmány kiegészítőként segíthet a kutyaféléknek, hogy ellazuljanak, megszabaduljanak a stressztől és az alvászavaroktól. Bizonyos egészségi problémák esetén is előnyös lehet az alkalmazásuk. Mindig konzultáljon az állatorvosával, mielőtt bármilyen új gyógyszert vagy takarmány kiegészítőt kezd el alkalmazni a kedvence kezelésére!
Adalékanyag: Magnézium-sztearát
Adagolás:
1-3 kapszula naponta / 10 testtömeg kg, illetve az állatorvos utasítása szerint.
Felhasználási javaslat
Szájon át alkalmazandó. A CALMATONIN kapszulák egészben is beadhatók vagy széthúzva kinyithatóak, és tartalmuk kis mennyiségű táplálékba keverve is beadható. Olyan hosszú ideig alkalmazza, ameddig szükségesnek látja, vagy pedig ameddig az állatorvosa tanácsolja.
Tárolás: szobahőmérsékleten, 25 ° C alatt.
Gyermekektől távol tartandó! 
Kizárólag állatok számára!
Új
Cikkszám VETAP30
Gyűjtő/db 48 db
Kalm tabletta 100x

BV7

Összetétel: macskagyökér és a citromfű
Célállat faj: kutya, macska
Javallat: A KALM tabletta mindkét összetevője – a macskagyökér és a citromfű – közismerten nyugtató, szorongásoldó és alvást elősegítő hatással rendelkezik. A macskagyökér központi idegrendszer nyugtató és izomrelaxáló hatással rendelkezik. A citromfű kiváló idegnyugtató, félelem- és feszültségoldó, normalizálja a vegetatív idegrendszer diszharmonikus működését
Adagolás: A tablettát lehet közvetlenül az állatnak adni, ill. az eledelbe keverni. Az alkalmazás javasolt időtartama: 6-8 hét. Kutya: Kölyök – és kistermetű kutyának(10 ttkg alatt): 1 tabletta / nap Közepes termetű kutyának (15-30 ttkg között): 2 tabletta / nap Nagytermetű kutyának (30 ttkg felett): 2-3 tabletta / nap Macska: 1/2 - 1 tabletta / állat / nap
Kiszerelés: 100 tabletta/doboz
Új
R
Cikkszám BV7
Gyűjtő/db 1 db
Relaxa-Bits 10x

VITA33

Mámorbors (Piper methysticum)    100 mg
Macskagyökér (Valeriana officinalis) 80 mg
5-hidroxi-triptofán               40 mg
Csüdfű (Astragalus membranaceus)  40 mg
Csucsóka (Scutellaria lateriflora)    40 mg
Citromfű (Melissa officinalis)      30 mg
Macskák nyugtatására a Relaxa-Bits tabletta nem használható! Az összetevők mindegyike macskákon is nyugtatólag hat, azonban a Valeriana (macskagyökér) macskákon egy rövid ideig tartó erős izgatottsággal járó eufórikus állapotot válthat ki a kezdeti időszakban, ami pont az elérni kívánt nyugtató hatás ellentéte. 
Adagolás: 1 tabletta / 20 testtömegkilogramm, lehetőség szerint a stresszhatás előtt egy órával kell beadni. Szükség esetén az adag a duplájára emelhető (1 tabletta / 10 kg). 
A Relaxa-Bits nyugtató tabletta gyógynövényekből összeállított, speciálisan kutyák számára kifejlesztett készítmény. Minden összetevője külön-külön is bizonyítottan hatékony szorongás- és félelemoldó hatással rendelkezik, együttes hatásuknak köszönhetően a legkülönbözőbb, a kutyák számára érthetetlen és ezért nehéz helyzetet jelentő stresszes állapotok leküzdésében nyújthat gyors és hatékony segítséget.
Új
Cikkszám VITA33
Gyűjtő/db 1 db
 • 1