"Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért"

Takarmánykiegészítő húgy-és ivarszervi

  • 1
BiogenicVet Renal tabletta 50x

VETAP10

Javallat:
Alkalmazandó a kutyáknál és macskáknál krónikus veseelégtelenségben és hiperfoszfatémiában.
Csomagolás: 50 tabletta
Összetétel:
Magnézium-karbonát 300 mg
A magnézium-karbonát a foszfátok kötőanyaga, akárcsak a kálcium-karbonát, az al u m ín i u m-karbonát, lantán-karbonát és mások. A foszfátkötők foszfát sókká alakítják a foszfor anionokat a bélcsatornában, amelyek ezután a bélsárral kiürülnek. Amikor megvizsgáljuk a foszfátkötők hatékonyságát, összehasonlításként 1 g CaCO3 kerül meghatározásra indexként, és ha azt mondjuk, hogy 1 g CaCO3 hatékonysága egyenlő eggyel (=1), az mondható, hogy a lantán-karbonát hatékonysága 2,9, a sevelamer-hidroklorid 0,6, a MgCO3 3,1, a kálcium-acetát 1,2 és a alumínium-hidroxid 1,5.A RENAL tabletta előnye a MgCO3-nak a CaCO3-hoz viszonyított erősebb foszfátkötő tulajdonsága, amellyel csökkenthető a hiperkalcémia és a kalcifikáció kockázata.
Kitozán 20 mg
A kitozán cukor, amely a kagylók kitinjének de-acetilációjával keletkezik. Jelentősen csökkenti a szérumban levő kreatinin szintjét.
Adalékok:
Laktóz
Magnézium-sztearát
Adagolás:
1 tabletta 10 kg testtömegre naponta kétszer vagy az állatorvos utasításai alapján.
Használati utasítás:
Szájon keresztüli adagolás. Lehet adagolni egészben a RENAL tablettát, vagy összetörve az ételbe keverni.
Tárolási hőmérséklet: 25°C alatt. Gyermekektől távol tartandó. Csak állatok számára.
Cikkszám: VETAP10
Gyűjtő/db: 56 db
BiogenicVet Urino Cat kapszula 30x

VETAP14

Javallat:
Ételkiegészítő macskák részére az alsó húgyvezetékek akut, krónikus vagy recidiváló gyulladása esetén. Használata ajánlatos még kristályok vagy vesekövek megléte esetén, valamint műtéti beavatkozást követően is, amely a kateterizációval vagy a vesekövek eltávolításával volt kapcsolatban. A készítmény a normális urológiai funkció megőrzése céljából készült.
Csomagolás: 30 kapszula
Összetétel:
Medveszőlő kivonat (Uvi ursi) - arbutin 100 mg
Az arbutin a húgyútakban átalakul hidrokinonná. A hidrokinon hatékony antiszeptikum a húgyúti fertőzések elleni harcban.
D-mannóz 80 mg
A D-mannóz közönséges természetes cukor amely használatos a húgyuti fertőzések gyógyításában, melyeket Escherichia coli vagy más baktériumok okoztak amelyek társultak hozzájuk (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella). A poliszacharid molekulák beborítják a húgyhólyag nyálkahártyáját és oldalláncaikkal gátolják az Escherichia coli baktériumok elszaporodását, a fertőzést. A D-mannóz jelenléte folytán a húgyhólyagban a baktériumok összekapcsolódnak a D-mannóz molekulákkal és egy egységet képezve a következő vizeletürítésnél távoznak a szervezetből.
Glükózamin-szulfát - 70 mg
A glükózamin-szulfát a glükózamin származéka, amelyet kültakaróból izolálnak. Stimulálja a glükózamino-glikánok (GAG) szintézisét, védik az érzékeny urotéliumot és meggátolják a baktériumokat, hogy kötődjenek az uroteliális sejtekhez. A glükózamin-szulfátnak gyulladáscsökkentő hatása is van.
Adagolás:
1 kapszula 5 kg testtömegre naponta vagy az állatorvos utasításai alapján.
Használati utasítás:
Szájon keresztüli adagolás. A kapszulát lehet adagolni egészben, vagy kibontva a tartalmát az ételbe keverni.
Adagolni ameddig szükséges vagy az állatorvos utasításai alapján. Biztosítson megfelelő mennyiségű vizet kedvencének vagy páciensének az egész nap folyamán.
Tárolási hőmérséklet: 25°C alatt. Gyermekektől távol tartandó. Csak állatok számára.
Cikkszám: VETAP14
Gyűjtő/db: 48 db
BiogenicVet Urino Dog tabletta 30x

VETAP13

Javallat:
Ételkiegészítő kutyák részére az alsó húgyvezetékek akut, krónikus vagy recidiváló gyulladása esetén. Használata ajánlatos még kristályok vagy vesekövek megléte esetén, valamint műtéti beavatkozást követően is amely a kateterizációval vagy a vesekövek eltávolításával volt kapcsolatban. A készítmény a normális urológiai funkció megőrzése céljából készült.
Csomagolás: 30 tabletta
Összetétel:
Tőzegáfonya kivonat (Vaccinium macrocarpon) - proantocianidinek 200 mg
A proantocianidinek erős természetes antioxidánsok, melyek extrakcióval nyerhetők ki azészak-amerikai tőzegáfonyából. Szintén segítenek abban, hogy egyes baktériumok kötődése a húgyhólyag falához csökkenjen.
Glükózamin-szulfát - 150 mg
Aglükózamin-szulfát a glükózamin származéka, amelyet kültakaróból izolálnak. Stimulálja a glükózamino-glikánok (GAG) szintézisét, védik az érzékeny urotéliumot és meggátolják a baktériumokat, hogy kötődjenek az uroteliális sejtekhez.
D-mannóz 100mg
A D-mannóz közönséges természetes cukor amely használatos a húgyúti fertőzések gyógyításában, melyeket Escherichia coli vagy más baktériumok okoztak, amelyek társultak hozzájuk (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella). A poliszacharid molekulák beborítják a húgyhólyag nyálkahártyáját és oldalláncaikkal gátolják az Escherichia coli baktériumok elszaporodását, a fertőzést. A D-mannóz jelenléte folytán a húgyhólyagban a baktériumok összekapcsolódnak a D-mannóz molekulákkal és egy egységet képezve a következő vizeletürítésnél távoznak a szervezetből.
Adalék: Magnézium-sztearát
Adagolás:
1 tabletta 10 kg testtömegre naponta vagy az állatorvos utasításai alapján.
Használati utasítás:
Szájon keresztüli adagolás. Az URINODOG tablettát lehet adagolni egészben, vagy összetörve kis mennyiségű ételbe keverni. Adagolni ameddig szükséges, vagy az állatorvos utasításai alapján.
Tárolási hőmérséklet: 25°C alatt. Gyermekektől távol tartandó. Csak állatok számára.
Cikkszám: VETAP13
Gyűjtő/db: 48 db
BiogenicVet Vetamanoza 20x2 g

VETAP12

Javallat:
Karbantartja a kutyák és macskák húgyútainak egészségét.
A kutyáknál és a macskáknál való használatra a húgyútak Escherichia coli vagy egyéb baktériumokkal (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella) szövődött fertőzései esetén.
Csomagolás:
20 darab 2 g-os tasak
Összetétel:
D-mannóz 2 mg
A D-mannóz közönséges természetes cukor amely használatos a húgyuti fertőzések gyógyításában, amelyeket Escherichia coli önmagában, vagy egyéb baktériumokkal (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella) társfertőzésben okozott. A D-mannóz nyolcszor lassabban abszorbeálódik mint a glükóz, és a bevitelt követően nem alakul át glikogénnő, és nem raktározódik el a májban. A D-mannóz főleg a vesén keresztül ürül és a húgyhólyagban gyűlik össze. A poliszacharid molekulák beborítják a húgyhólyag nyálkahártyáját és oldalláncaikkal gátolják az Escherichia coli baktériumok elszaporodását, a fertőzést. A D-mannóz jelenléte folytán a húgyhólyagban a baktériumok összekapcsolódnak a D-mannóz molekulákkal és egy egységet képezve a következő vizeletürítésnél távoznak a szervezetből.
A D-mannóz a káros baktériumokhoz kötődve elősegíti, hogy a vizelettel kiürüljenek a szervezetből.
Adalékok:
Összecsomósodás elleni anyag 1 %-ig.
Adagolás:
Kutyák és macskák: akut fertőzés esetén 1 tasak naponta, 5 napon keresztül. Az újbóli fertőzés megelőzése céljából
Cikkszám: VETAP12
Gyűjtő/db: 32 db
BiogenicVet Vetamanoza 60 g

VETAP11

VETAMANOZA powder
Javallat:
Karbantartja a kutyák és macskák húgyútainak egészségét.
A kutyáknál és a macskáknál való használatra a húgyútak Escherichia coli vagy egyéb baktériumokkal (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella) szövődött fertőzései esetén.
Csomagolás:
60 g por (30 adag)
Adagolókanál (egy teljes kisebb kanál 2 g VETAMANOZA port tartalmaz)
Összetétel:
D-mannóz 2 mg
A D-mannóz közönséges természetes cukor amely használatos a húgyúti fertőzések gyógyításában, melyeket Escherichia coli vagy más baktériumok okoztak amelyek társultak hozzájuk (Staphylococcus, Streptococcus, Proteus, Klebsiella). A D-mannóz nyolcszor lassabban abszorbeálódik minta glükóz, és a bevitelt követően nem alakul át glikogénnő, és nem raktározódik el a májban. A D-mannóz főleg a vesén keresztül ürül és a húgyhólyagban gyűlik össze. A poliszacharid molekulák beborítják a húgyhólyag nyálkahártyáját és oldalláncaikkal gátolják az Escherichia coli baktériumok elszaporodását, a fertőzést. A D-mannóz jelenléte folytán a húgyhólyagban a baktériumok összekapcsolódnak a D-mannóz molekulákkal és egy egységet képezve a következő vizeletürítésnél távoznak a szervezetből.
A D-mannóz a káros baktériumokhoz kötődve elősegíti, hogy a vizelettel kiürüljenek a szervezetből.
Adalékok:
Összecsomósodás elleni anyag 1 %-ig.
Adagolás:
Akut fertőzés esetén 1 adagolókanál naponta, 5 napon keresztül.
Az újbóli fertőzés megelőzése céljából adagolókanál naponta 20 napon keresztül a fertőzést követően vagy az állatorvos utasítása alapján.
A VETAMANOZA eljárást csak a macskáknál lehet alkalmazni (amelyeknek nincsenek elzáródva a húgyvezetékei).
Használati utasítás:
Biztosítson elegendő mennyiségű tiszta ivóvizet a páciensnek vagy a kendvecnek az egész nap folyamán.
Az előírt VETAMANOZA adagot a kutyáknak és a macskáknak a vízbe keverve kell adni.
 
Tárolási hőmérséklet: 25°C alatt. Gyermekektől távol tartandó. Csak állatok számára.
Cikkszám: VETAP11
Gyűjtő/db: 52 db
Kifutó
R
Renal 50 g

REN50

Összetétel: maltodextrin, kalcium-karbonát, chitosan, sörélesztő
Célállat faj: kutya, macska
Javallatok: Felhasználási útmutató: A készítmény krónikus veseelégtelenségben szenvedő macskák és kutyák táplálására szolgál, alacsony foszfor tartalma és könnyen emészthető fehérje összetevői a vese funkciót segítik
Adagolás és alkalmazás módja:Kistestű kutyáknak és macskáknak: 1 kis méretű adagolókanál/ 2,5 testtömeg kg.Kutyáknak: 10 kg testsúly felett 1 nagy méretű adagolókanál/ 5 testtömeg kg.Az alkalmazás időtartama: krónikus veseelégtelenség esetén, legalább 6 hónap.Alkalmazás előtt kérje ki állatorvosa tanácsát. 
Kiszerelés: 50 g, 150 g
Cikkszám: REN50
Gyűjtő/db: 1 db
R
Rx Renal Canine kapszula 120x

VC1

Összetétel (EGY DARAB KAPSZULA TARTALMA): Spárgagyökér kivonat (5:1) 50 mg, Astragalus-gyökér kivonat (5:1) 100 mg,Cordyceps kivonat (5:1) 25 mg, Dong Quai kivonat (5:1) 50 mg, Ginkgo Biloba kivonat 25 mg, Zöldtea kivonat 25 mg, Galagonya kivonat 25 mg,L-arginin 100 mg, L-glutamin 50 mg, Melatonin 1 mg, Mária tövis kivonat 100 mg,
N-acetilcisztein 100 mg, Rehmannia glutinosa kivonat (5:1) 100 mg,Rebarbara kivonat (5:1) 100 mg, Szecsuáni lestyángyökér kivonat (5:1) 50 mg
Célállat faj: kutya
Javallat: Kiegészítő takarmány kutyák számára, mely hozzájárul a vese funkciójának védelméhez, illetve helyreállításához
Adagolása: 0-7,5 kg: naponta 2x fél kapszula 7,5-12,5 kg: 2 x 1 kapszula 12,5-25 kg: 2 x 2 kapszula 25-37,5 kg: 2 x 3 kapszula 37,5-50 kg: 2 x 4 kapszula
Kiszerelés: 120 kapszula
Cikkszám: VC1
Gyűjtő/db: 1 db
  • 1