"Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért"

Vitaminok szőrre és bőrre

 • 1
 • 2
 • Utolsó
 • Következő
Aptus Biorion tabletta 60x

ORION14

Hatóanyag: Biotin: 22 mg/g, vitamin előkeverek (cellulózzal E460) 78,6%, DL-metionin 17,1%
Célállat fajok: kutya, macska
Javallatok: A Biorion-t a bőr, szőr és a körmök növekedése és egészséges állapotának segítésére alkalmazzuk kutyáknak és macskáknak. A biotinhiány tünetei a szőr kiszáradása, „élettelensége”, a pigmentek hiánya, szőrhullás, a bőr szárazsága és korpásodása, a körmök törékenysége és hámlása. Növekedéskor, a vemhesség és szoptatás idején növekszik a biotin iránti igény. A metionin hiánya szintén kedvenceink bőr és szőr rendellenességeiben nyilvánul meg
Adagolás:Kutyák:napi 1 tabletta 10 testtömeg kilogrammonként, 3-5 héten át, utána napi 1 tabletta 10 testtömeg kilogrammonként.Macskák: napi 1–1 tabletta.Egy tabletta tömege: 0,23 g
Kiszerelés: 60 tabletta
Cikkszám ORION14
Gyűjtő/db 1 db
Aptus Eforion Forte kapszula 45x

ORION45

Tápanyagok:Szárazanyag: 95%,Nyerszsír: 75%,Takarmányozási egység: 3 fu/kg
Kiegészítők előkeverékből:E vitamin: 13,5 mg/g,(alfa-tokoferol formájában): 12,3 mg/g),Biotin: 0,054 mg/g,Cink (Zn) E6: 6,7 mg/g
1 kapszula tartalma:,linolsav: 280 mg,gamma-linolénsav: 38 mg,eicosapentaénsav (EPA): 10 mg,docosahexaénsav (DHA): 7 mg.
Összetevők:Ligetszépe-olaj: 57,5%,Zselatin: 18,8%,Halolaj: 8,9%,Glicerin: 8,7%,vitamin-mikroelem előkeverék: 6,1%.
Célállat fajok: kutya, macska
Javallatok: A bőr, szőr és körmök egészséges állapotához nélkülözhetetlen, létfontosságú zsírsavakat tartalmazó kiegészítő állateledel.Az Eforion forte kapszulák omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaznak az állatok számára megfelelő arányban. Az esszenciális zsírsavakat kedvencünknek az alapeleségben, vagy a kiegészítő állateledelben kell megkapnia, mivel azokat az állati szervezet nem képes kielégítő mértékben szintetizálni. A zsírsavak a kutya immunrendszerének részei.Befolyásolják a gyulladásellenes prosztaglandinok és leukotriének termelését. Leírták, hogy a zsírsavak védelmet nyújtanak az endotoxinokkal szemben is. A zsírsavak hiányának legnyilvánvalóbb jelei kutyákban és macskákban is a bőrbántalmak. A bőr kiszárad, hámlani kezd, a szőr "élettelen" és tömöttsége megszűnik.A biotin a szervezetben koenzimként működik a fehérjék, szénhidrátok és telítetlen zsírsavak anyagcseréjében A biotin különösen szükséges a bőr, szőr és a körmök egészséges állapotához.Biotin és a cink hiányában csökken a szervezetben a hosszú láncú linolsav átalakulása.
Felhasználási javaslat:Eforion forte-t a bőr, szőr és a körmök kondíciójának fenntartása céljából alkalmazzuk. A zsírsav-készítményekre különösen alacsony zsírtartalmú eleség adásakor van szükség, bizonyos típusú száraztápok etetése esetén.Az Eforion forte a szőr minőségének javítására, a bőr védelmére, hámlásának csökkentésére is használható.
Adagolás:Macskák és kutyák számára, napi 1 kapszula 10 testtömeg kilogrammonként. Egy kapszula tömege 0,74 g.
Kiszerelés: 45 kapszula.
Cikkszám ORION45
Gyűjtő/db 1 db
Aptus Eforion olaj 200 ml

ORION13

Az Eforion olaj omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz az állatok számára megfelelő arányban. Az esszenciális zsírsavakat kedvencünknek az alapeleségben, vagy a kiegészítő eleségben kell megkapnia, mivel azokat az állati szervezet nem képes kielégítő mértékben szintetizálni. A zsírsavak a kutya immunrendszerének részei. Befolyásolják a gyulladásellenes prosztaglandinok és leukotriének termelését. Leírták, hogy a zsírsavak védelmet nyújtanak az endotoxinokkal szemben is. A zsírsavak hiányának legnyilvánvalóbb jelei kutyákban és macskákban is a bőrbántalmak. A bőr kiszárad, hámlani kezd, a szőr "élettelen" és tömöttsége megszűnik
Felhasználási javaslat:A zsírsav-készítményekre különösen alacsony zsírtartalmú eleség adásakor van szükség, bizonyos típusú száraztápok etetése esetén.Az Eforion forte a szőr minőségének javítására, a bőr védelmére, hámlásának csökkentésére is használható
Cikkszám ORION13
Gyűjtő/db 1 db
BiogenicVet Skin&Fur kapszula 60x

VETAP29

Javallatok:
Takarmánykiegészítő kutyáknak és macskáknak bőr és szőr rendellenességek esetén (száraz, vörös, viszkető, hámló bőr, szőrhullás, vakaródzás, ritka szőrzet). Támogatja az egészségesebb bőr és szőrzet létrejöttét.
Kiszerelés:
60 kapszula
Összetétel:
Omega 3 zsírsavak: 250 mg/g
A nagy dózisú esszenciális zsírsavaknak a szervezet valamennyi sejtje hasznát veszi, ide értve a bőr sejtjeit a viszketéssel járó bőrbetegségek kezelésekor.
Az ? - 3 zsírsavak hidratálhatják a bőrt, javítják a vörös, száraz vagy viszkető bőrt, támogathatják a szőr növekedését és gyorsítják a sebgyógyulást.
C-vitamin: 75 mg/g
A C-Vitamin (L-aszkorbinsav) erőteljes antioxidáns, amely erősíti a szervezet természetes védekezőképességét. Elsődleges funkciója a kollagén szintézisének támogatása, amely a bőr, a szalagok és csont felépítéséhez szükséges. A C-vitamin emellett fokozza a T-sejt termelést, amely segíti a vírusos és bakteriális fertőzésekkel szembeni védekezést, és az allergiás reakciókat is befolyásolja. A C-vitamin különösen hasznos az állatok számára bármiféle krónikus betegség, fertőzés, allergia vagy dermatitisz esetén. C-vitamin kiegészítés ajánlott oxidatív stressz és gyulladás esetén. A C-vitamin emellett fontos természetes antioxidáns, amelyről kimutatták, hogy képes regenerálni egyéb antioxidánsokat, mint pl. az alfa-tokoferol (E-vitamin).
Quercetin (Styphnolobium japonicum száraz kivonata) 50 mg/g
A quercetin egy bioflavonoid, növényi eredetű tápanyag, amely számos növényben megtalálható. Gyulladásgátló, antioxidáns, és antihisztamin tulajdonságokkal rendelkezik. A quercetin csökkenti a hízósejtekből felszabaduló hisztamin mennyiségét, ezért felhasználható az allergiás reakciók csökkentésére vagy elfolytására. Hasznos lehet kutyák és macskák szezonális allergiájában, recidiváló fül fertőzéseiben, élesztőgombák okozta bőrfertőzéseiben, kutyák hízósejt daganataiban, macskák gyomorgyulladásában (fogkő allergia).
Likopén (Solanum lycopersicum fruit extract) 50 mg/g
A likopén egy karotinoid - egy természetes pigment, amely néhány növény (pl. a paradicsom) vörös színét adja. Segít a bőr pH egyensúlyban tartásában, kontrollálja a faggyútermelést, és erőteljes antioxidáns, amely segít a kollagén lebontásának gátlásában. Antioxidáns, amely a szabadgyököket is megköti.
Kalcium - D - Pantotenát: 25 mg/g
Kalcium-pantotenát a vízoldékony B5-vitamin vízoldékony kalcium sója, amely mindenütt előfordul a növényekben és az állati szövetekben, antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. A pantotenát a koenzim-A (CoA) egyik komponense, és része a B2-vitamin komplexnek. A B5-vitamin egy növekedési faktor, nélkülözhetetlen különböző metabolikus funkciókhoz, mint a szénhidrátok, fehérjék és zsírsavak metabolizmusa. Ez a vitamin részt vesz a lipidek, neurotranszmitterek és a hemoglobin szintézisében is.
Piridoxin-hidroklorid: 25 mg/g
A piridoxin-hidroklorid a nélkülözhetetlen B-vitamin komplex, piridoxin egyik forrása. A piridoxin-hidroklorid fontos komponense a fehérje metabolizmust végző enzimeknek. Az izmok felépítésén túlmenően kiemelkedően fontos szerepe van a test olyan fehérje struktúráinak felépítésében, mint a szőr, körmök, enzimek és növekedési hormonok.
Niacin 25 mg/g
A niacin egy vízoldékony vitamin, amely nélkülözhetetlen a metabolizációhoz szükséges energiaellátásban. A niacin fő funkciója a koenzimként a nikotinamid forma, a NAD és a NADP, amelyek különösen fontosak azokban a metabolikus reakciókban, amelyek az energiaellátást biztosítják az állatok számára. Olyan reakciókban vesznek részt, amelyek nélkülözhetetlenek a normál szöveti integritáshoz, különösen a bőr, az emésztő traktus és az idegrendszer vonatkozásában.
Biotin 20 mg/g
A biotin egy vízoldékony vitamin, amelyet H-vitaminnak is hívnak. Az egyik legfontosabb tápanyag a szervezetben. A biotin komoly szerepet játszik a bőr és a szőrzet egészségének fenntartásában valamint a növekedésben, emésztésben, az izomzat felépítésében, és abban, hogy képessé teszi a szervezetet a glükóz energiaforrásként való felhasználásában. A D-biotin szükséges a zsírsav szintézishez, az egészséges bőr, szőr és körmök megőrzéséhez.
Koenzim Q10: 15 mg/g
A koenzim Q10 kontrollálja a sejten belüli oxigén szállítást. Antioxidáns hatása is van, csökkenti a szabad gyökök által kiváltott károsodást a sejtekben. Kutyák és macskák számára Q10 kiegészítés ajánlott az időskori szellemi hanyatlás megelőzésére vagy kezelésére, továbbá immunrendszeri funkciók csökkenése esetén és vesebetegségekben.
Béta-karotin 15 mg/g
A béta-karotin és az egyéb karotinoidok fő szerepe az oxigén gyökök, az aktív állapotú fotoszintetizáló molekulák és a szabad gyökök megkötése. A béta-karotin növeli a vérben az ellenanyag szinteket. Ez segíti kutyákban és macskákban a betegségek és a fertőzések kivédését. Az A-vitaminná alakuló béta-karotin javíthatja a látást, és a bőr és szőrzet egészségének fenntartását.
Melatonin 1,5 mg/g
A melatonin a tobozmirigy által termelt hormon. Alkalmazásával javítható a szőrzet állapota: befolyásolja a vedlési ciklust, a ciklikus horpasztájéki szőrhullást, és a foltokban jelentkező kopaszodást. Gátolja a luteinizáló és a follikulus stimuláló hormon szekrécióját, ezzel magyarázható haszna a kutyák néhány különleges, endokrin típusú szőrhullásában.
B12-vitamin: 650 µg/g
A ciano-kobalamin (B12-vitamin) segít a bőr pigment termelésének szabályozásában. A B12-vitamin segíti a fehérje metabolizmust, ami áttételesen hozzájárul az egészséges bőr sejtek szaporodásához, és a károsodott bőr gyógyulásához.
Folsav 650 µg/g
A folsav nagyon hasznosnak bizonyult a bőr számára, és javítja a vérellátást. A megfelelő vérellátás nélkülözhetetlen a bőr egészségéhez. Antioxidáns hatásának köszönhetően a folsav a szabad gyökök hatásától is védi a bőrt. Ezért teszi a folsav a bőrt egészségtől ragyogóvá. 
Adagolás: 1 kapszula naponta 15 testtömeg kilogrammonként, vagy az állatorvos utasítása szerint. A kapszulák széthúzva kinyithatóak, tartalmuk a táplálékba is bekeverhető.
Tárolás: szobahőmérsékleten, 25 ° C alatt.
Gyermekektől távol tartandó! 
Kizárólag állatok számára!
Új
Cikkszám VETAP29
Gyűjtő/db 48 db
Coatex bőrtápláló kapszula 60x

COATEX

Hatóanyag: Egy kapszula tartalma: gamma-linolensav (Boragó magolaj) 110mg, Linolénsav (Boragó magolaj) 190mg, Eikozapentaénsav (Halolaj) 15,4mg, Dokozahexaénsav (Halolaj) 10,3mg, D-tokoferol (E-vitamin) 10mg, A-vitamin 100NE, D3-vitamin 30NE
Célállat faj: kutya
Adagolás: minimum 4 héten át szükséges alkalmazni a következő adagolási táblázat alján: 10 kg alatt 1 kapszula naponta 10-19kg 2 kapszula naponta 20-29kg 3 kapszula naponta 30 kg felett 4 kapszula naponta Szükség esetén a napi mennyiség emelhető.Minimum 4 héten át szükséges alkalmazni a következő adagolási táblázat alaján:10 kg alatt 1 kapszula naponta 10-19kg 2 kapszula naponta 20-29kg 3 kapszula naponta 30 kg felett 4 kapszula naponta
 
Kiszerelés: 60 kapszula
Cikkszám COATEX
Gyűjtő/db 4 db
Dermafit Dog 125 ml

SZB2641

Hatóanyag: Dermafit Dog oldat tengeri halolajokat és növényi olajokat tartalmaz, magas koncentrációban fitoszterolokat, természetes tokoferolokat, valamint Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat az optimális (1:6) arányban
Célállat faj: kutya
Javallatok: Dermafit Dog folyadék javítja a bőr és a szőrzet állapotát:- dermatózis (bőrgyulladás),- szőrhullás,- allergiás bőrviszketés, allergiás bőrelváltozásoknál,- gyulladásos bőrelváltozásoknál.
Külsőleges alkalmazásra:1-2 x naponta az érintett bőrterületre cseppenteni.Belsőleg alkalmazva:
Kutyának: 10 ttkg-ig: 1 ml/nap 10-20 ttkg 2 ml/nap 20 ttkg felett 3 ml/nap Az eledelben, vagy közvetlenül a szájba kell adagolni. A javasolt adagolási idő 2 hónap. Ajánlatos az adagolás előtt az állatorvos tanácsát kérni.Dermafit olajokat tartalmaz, melyek nagy része fitoszterolokból áll, ?- és ?-tokoferolokat, valamint Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, optimális 1:6 arányban.Dermafit javítja a bőr és a szőrzet állapotát és támogatóan alkalmazható dermatozisok, szőrhullás, allergiás bőrirritációk, gyulladásos bőrelváltozások esetén
Kiszerelés: 125 ml műanyag flakonban, adagoló pipettával
Új
Cikkszám SZB2641
Gyűjtő/db 1 db
Dermo Norm tabletta 100x

BV9

Hatóanyagok: Cink – Biotin – Omega-3 és Omega-6 zsírsavak
Célállat fajok: kutya, macska
Javallat: Különleges táplálási igényeket kielégítő kiegészítő eledel kutyák és macskák részére. Felhasználási javaslat:A természetes anyagokat tartalmazó Dermo Norm tabletta fontos táplálék-kiegészítő, amely cink, biotin, Omega-3 és Omega-6 telítetlen zsírsav tartalma következtében biztosítja az egészséges bőr és szőrzetet.
 Különösen ajánlott a bőrfunkció erősítése, dermatózis és erős szőrhullás esetén, a bőr és a szőrzet normális anyagcseréjének fenntartásához
Alkalmazás előtt állatorvos véleményének kikérésére javasolt.Bőr normális anyagcseréjének fenntartásához, bőrgyulladás, korpázás, hámlás, bőrelváltozás, részleges vagy teljes szőrhullás, allergiás vagy ismeretlen eredetű bőrelváltozások, kutyák bolhaekcémája kiegészítő kezelésére
Adagolás: 1-2 tbl/10 ttkg két hónapig
Kiszerelés: 100 tabletta
Új
Cikkszám BV9
Gyűjtő/db 1 db
Dolly Szőrkondícionáló Kutya Vitamin 50db/Doboz

UP0719

Dolly Szőrkondícionáló tabletta táplálék kiegészítő kutyák részére
Felhasználási javaslat: A Dolly szőrkondícionáló tabletta életfontosságú és magas biológiai értékű alkotórészével alkalmas kedvenceink optimális vitamin- és ásványianyag- szükségletének kielégítéséhez. A vitamin-, az omega zsírsav- és magasabb cinktartalmának köszönhetően adagolása segíti a bőr normális anyagcsere-folyamatait és hozzájárul az egészséges, fényes szőrzet kialakulásához és fenntartásához. Hozzájárulhat a kültakaró általános ellenálló képességének fenntartásához, a korpázás és a gyulladásos bántalmainak megelőzéséhez, a betegségek utáni regenerálódás elősegítéséhez, valamint az ápolt szőrzet fényének fenntartásához. A Dolly szőrkondícionáló tabletta adása javasolt a bőr korpázásának és gyulladásos folyamatainak, a szőrzet durvává és fénytelenné válásának megelőzésére, valamint a már kialakult folyamatok lefolyásának enyhítésére és a felépülés gyorsítására. Adagolás, alkalmazás: A Dolly bőr- és szőrkondícionáló tablettaáltalános adagja naponta 1 tabletta 10 testtömeg kg-onként. Vemhes szukáknak 1 tabletta/ 7 ttkg/ nap, szoptató szukáknak 1 tabletta/ 5 ttkg/ nap, kölyökkutyák fajtától függően 0,5-1 tabletta/ nap az ajánlott adagja.Tárolás: Hűvös, száraz helyen.
Cikkszám UP0719
Gyűjtő/db 1 db
Dr.Clauders F&C Pigment Aktiv Algosan 3kg

30230001

Táplálék kiegészítő kutyák számára. Támogatja a szőrzet sötét pigmentációját. A sötét szőrszínt felfrissítheti a Dr. Caluders Alogsannal. A Dr.Clauder Algosan 100%-ban természetes algát (Ascophyllum Nodosum) tartalmaz. Ez az összetevő ásványi anyagokat, fehérjéket, vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz optimális és természetes összetételben. Több évtizedes gyakorlati tapasztalat alapján ismert, hogy az Ascophyllum Nodosum színerősítő hatást kelt a gyengébb sötét pigmentekre, és pozitív hatással is van az érzékeny és sebezhető bőrre. Összetétel: 100% alga (ascophyllum nodosum). Analitikai összetevők: nyersfehérje 5%, nyerszsír 3%, nyersrost 6%, nyershamu 25%. Tárolja hűvös és száraz helyen. Tartsa távol a nedvességtől. Az első alkalmazás különösen sikeres a szőrváltás folyamán. Adagolás: testtömeg - evőkanál (kb. 15g)/nap: 5kg-ig: 0,5 -1; 10kg-ig 1-1,5; 10kg felett: 1,5-2,5. Kölyökkutyáknak 12 hónapos korig: 1 teáskanál ( kb. 7g), legfeljebb 1 evőkanál/nap. A napi adagot a testsúly függvényében kell növelni.
Cikkszám 30230001
Gyűjtő/db 1 db
Grizzly Lazacolaj 1000ml Kutyának

LOLAJ4

Grizzly Alaszkai lazac olaj - Kutyák és macskák részére 1000ml Teljesen természtes kiegészítő táplálék kutyák és macskák részére! Olyan kutyák és cicák részére akiknek száraz viszkető a bőre akik túlzottan vedlenek kedvtelenek műtétek utáni utókezelés részeként sztrók kockázatának fennálása esetén érrendszeri problémák esetén ajánljuk! - Az Omega 3 és Omega 6 zsírsavak magasabb mint 9:1 arányban találhatóak meg benne. - Tengeri Lazac Olaj Alaszkából - Kiváló száraz és viszkető bőrre - Puha fényes szőrzetet eredményez rendszeres használatával - Használatával csökkenthető a sztrók kockázata - Támogatja az immunrendszert - Magas energiaszintet tart fenn - Hozzájárul az egészséges vérkeringéshez - Nagyon ízletes ezért a kutyák és cicák egyaránt nagyon szeretik
Cikkszám LOLAJ4
Gyűjtő/db 4 db
Grizzly Lazacolaj 2000ml Kutyának

LOLAJ5
Cikkszám LOLAJ5
Gyűjtő/db 4 db
Grizzly Lazacolaj 250ml Kutyának

LOLAJ2

Grizzly Alaszkai lazac olaj - Kutyák és macskák részére 250ml Teljesen természtes kiegészítő táplálék kutyák és macskák részére! Olyan kutyák és cicák részére akiknek száraz viszkető a bőre akik túlzottan vedlenek kedvtelenek műtétek utáni utókezelés részeként sztrók kockázatának fennálása esetén érrendszeri problémák esetén ajánljuk! - Az Omega 3 és Omega 6 zsírsavak magasabb mint 9:1 arányban találhatóak meg benne. - Tengeri Lazac Olaj Alaszkából - Kiváló száraz és viszkető bőrre - Puha fényes szőrzetet eredményez rendszeres használatával - Használatával csökkenthető a sztrók kockázata - Támogatja az immunrendszert - Magas energiaszintet tart fenn - Hozzájárul az egészséges vérkeringéshez - Nagyon ízletes ezért a kutyák és cicák egyaránt nagyon szeretik
Cikkszám LOLAJ2
Gyűjtő/db 12 db
Grizzly Lazacolaj 500ml Kutyának

LOLAJ3

Grizzly Alaszkai lazac olaj - Kutyák és macskák részére 500ml Teljesen természtes kiegészítő táplálék kutyák és macskák részére! Olyan kutyák és cicák részére akiknek száraz viszkető a bőre akik túlzottan vedlenek kedvtelenek műtétek utáni utókezelés részeként sztrók kockázatának fennálása esetén érrendszeri problémák esetén ajánljuk! - Az Omega 3 és Omega 6 zsírsavak magasabb mint 9:1 arányban találhatóak meg benne. - Tengeri Lazac Olaj Alaszkából - Kiváló száraz és viszkető bőrre - Puha fényes szőrzetet eredményez rendszeres használatával - Használatával csökkenthető a sztrók kockázata - Támogatja az immunrendszert - Magas energiaszintet tart fenn - Hozzájárul az egészséges vérkeringéshez - Nagyon ízletes ezért a kutyák és cicák egyaránt nagyon szeretik
Cikkszám LOLAJ3
Gyűjtő/db 6 db
 • 1
 • 2
 • Utolsó
 • Következő