"Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért"

Májvédők

  • 1
BiogenicVet Hepatoforte tabletta 30x

VETAP3

Javallat:
A termék a macskák és a kutyák májfunkciójának megőrzésére szolgál a máj működésének rendellenessége esetén. Különösen alkalmas a krónikus májmegbetegedések és a méregtelenítés esetére, akárcsak a babeziózisnál. Regenerálja és védi a hepatocitákat, elősegíti a máj regenerációját és normális működésének visszatérését.
Csomagolás: 30 tabletta
Összetétel:
L-ornitin-L-aszpartát 200 mg
Az L-ornitin-L-aszpartát (LOLA) csökkenti az ammónia koncentrációját a vérben az urea és a glutamin szintézisének a fokozásával.
S-adenozil-metionin (SAMe) 100 mg
Az S-adenozil-metionin megnöveli a glutation szintjét (hatékony antioxidáns, amely védi a máj sejtjeit a károsodásoktól és a sejhaláltól) és így védi a májat és elősegíti annak regenerációját. Az étel jelenléte csökkenti a SAMe abszorpcióját, ezért üres gyomorra kell beadni, vagy 30 perccel az étkezést követően.
Adalék:
Magnézium-sztearát Cink-oxid 100 mg
E vitamin 100 mg
Adagolás:
Kutyák: 1 tabletta 15 kg testtömegre naponta.
Macskák: 1/2 tabletta naponta, vagy az állatorvos tanácsai szerint.
Használati utasítás:
Az étel jelenléte csökkenti a SAMe abszorpcióját, ezért a HEPATO FORTE-t 
üres gyomorra kell beadni, legkevesebb egy órával az étkezés előtt.
Amennyiben az éheztetés nem lehetséges a HEPATO FORTE-t 30 perce) az étkezést követen kell badni.
Tárolási hőmérséklet: 25°C alatt. Gyermekektől távol tartandó. Csak állatok számára.
Minőségét megőrzi: feltüntetve a csomagoláson.
Cikkszám VETAP3
Gyűjtő/db 48 db
BiogenicVet Hepatosil Advanced tabletta 30x

VETAP4

Javallatok:
Takarmány kiegészítő kutyáknak és macskáknak, támogatja a máj működését májfunkció zavarok és májelégtelenség esetén.
Kiszerelés:
30 tabletta
Összetétel:
Szilimarin 250 mg
A szilimarin három hatóanyag keveréke (szilikrisztin, szilidianin és szilibin), amelyet a máriatövis (Silybum marianum) gyökeréből vonnak ki. Specifikus módon védi a májat a toxinokkal szemben (mint pl. bizonyos gyógyszerek és nehézfémek), aktiválja a fehérjeszintézist és serkenti az új májsejtek szaporodását, amelyek helyettesítik az elpusztult vagy károsodott sejteket. A máriatövis erős antioxidáns (semlegesíti a szabad gyököket), és gyulladásgátló hatással is rendelkezik.
L-Ornitin-L-aszpartát (LOLA) 50 mg
Az L-Ornitine-L-aszpartat (LOLA) a károsodott karbamid és glutamin szintézis javításával csökkenti a vér ammónia szintjét.
S-adenozil-metion (SAMe) 45 mg
A SAMe növeli a szervezetben a glutation mennyiségét. A glutation erőteljes antioxidáns, amely megvédi a májsejteket a toxinoktól, amelyek sejthalált okozhatnak. A SAMe pótlás segít a májfunkció védelmében és fenntartásában.
Száraz articsóka kivonat 40 mg
A száraz articsóka kivonatnak három aktív összetevője van: cinarin, luteolin és klorogénsav. Ezek prebiotikus hatással segítik az emésztést, antioxidánsként támogatják a májműködést, kolagog és koleretikus hatásukkal ez epeműködést és máj egészségét javítják.
E-vitamin 20 mg
Az E-vitamin (?-tokoferol) zsíroldékony vitamin, amely többféle előnyös hatást fejt ki májbetegségben szenvedő betegekben, ide értve az antioxidáns, gyulladásgátló és anti-fibrotikus hatást. Az E-vitamin sejtmembránhoz kötött antioxidánsként fejti ki a hatását.
Adalékanyagok:
Magnézium-sztearát
Adagolás:
Kutya: 1 tabletta naponta 10 testtömeg kilogrammonként. Macska: ? tabletta naponta 5 testtömeg kilogrammonként, illetve az állatorvos utasítása szerint.
Felhasználási javaslat:
A táplálék csökkenti a SAMe felszívódását, ezért éhgyomorra kell beadni. A HEPATOSIL ADVANCED tablettát 1 órával az etetés előtt kell beadni. Ha az éheztetés nem lehetséges, a HEPATOSIL ADVANCED tablettákat 1 órával az étkezés után kell beadni.
Az összetört tabletták kis mennyiségű tápba keverhetők a kényelmesebb beadás érdekében.
Tárolás: szobahőmérsékleten, 25 ° C alatt.
Gyermekektől távol tartandó!
Kizárólag állatok számára!
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig.
Cikkszám VETAP4
Gyűjtő/db 48 db
Epato 1500 tabletta kutya 32x

VITA10

Összetétel: Májliszt, sörélesztő, mikrokristályos cellulóz, M.O.S. (Mannán Oligoszacharidok), máriatövis (Silybum marianum), növényi olajok
Célállat faj: kutya
Javallatok: Kitűnően alkalmazható primer és szekunder májbetegségek esetén.- Támogatja a máj működését hosszantartó antibiotikumos, antimikotikumos kezelés során.- Támogatja a máj működését leishmaniosis és erlichiosis elleni kezelés során.- Étvágyjavító hatású.- Az antiepileptikumok alkalmazása során megelőzi az autointoxikácio kialakulását.- Csökkenti a májban zajló gyulladásos folyamatokat.- MOS-t tartalmaz (Mannán oligoszacharidokat), melyek segítik a máj méregtelenítő funkcióit.- Normalizálja a lipaemiát, koleszterol és triglicerid szinteket.- Fokozza a máj méregtelenítő képességét
Adagolás: 1 tabletta/20 ttkg
Kiszerelés: 32 tabletta
Cikkszám VITA10
Gyűjtő/db 12 db
Epato paszta macska 2x15 ml

VITA17

Célállat faj: macska
Javallat: Kitűnően alkalmazható primer és szekunder májbetegségek esetén.Támogatja a máj működését hosszantartó antibiotikumos, antimikotikumos kezelés során.Támogatja a máj működését babesiosis, leishmaniosis és erlichiosis elleni kezelés során.Étvágyjavító hatású. Az antiepileptikumok alkalmazása során megelőzi az autointoxikáció kialakulását.Csökkenti a májban zajló gyulladásos folyamatokat.Normalizálja a lipaemiát, koleszterol és triglicerid szintet.Fokozza a máj méregtelenítő képességét.Nincs mellékhatása. (Ritkán a kezelés első néhány napján enyhe hasmenés előfordulhat az epehólyag ürülése miatt.)
Tulajdonságai, hatásai:A szilimarint a máriatövisből (Silybum marianum) vonják ki.Elősegíti a SOD enzim termelődését, mely védi a sejtmembránban és a riboszomális membránban található lipideket. Így megelőzi az oxidatív stressz által kiváltott májkárosodáskor fellépő membránsérülést.Fokozza a redukált és az összes glutation feldolgozását, így növeli a máj méregtelenítő kapacitását.Fokozza a riboszomális RNS szintézisét, ezáltal elősegíti a máj regenerációját. o Normalizálja a lipaemiát.Gátolja a COX-2 enzimet, amely az arachidonsavból prosztaglandint állít elő (PGE2), ezért gyulladáscsökkentő hatású.A mannán-oligoszacharidokat (MOS) a Saccharomyces cerevisiae sejtfalából állítják elő.A MOS béta-glukánokat is tartalmaznak, melyek fokozzák a T- és B-sejtek és a makrofágok képzését, ily módon elősegítik az immunrendszer működését. Mivel ez a keményítő rendkívül ellenálló, ezért eredeti formájában jut a vastagbélbe, és azonnal fermentálják a hasznos baktériumok, pl. a Bifidobaktériumok. Más egysejtűek, például az Eubaktériumok és a Clostridiumok nem bontanak oligoszacharidokat. A baktériumok eme kedvező erjesztési tulajdonságai elősegítik a hasznos bélbaktériumok szaporodását!A MOS (mannán-oligoszacharidok) képesek megakadályozni a takarmányban található toxinok és a mikotoxinok májkárosító hatását is, mivel elfoglalják a májsejtek receptorait, így a toxinok már nem tudnak a receptorokhoz kötődni.Az alumínium-szilikátok megkötik a nehézfémeket és a mikotoxinokat, miközben nem befolyásolják a vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak hasznosulását.A foszfatidilkolin elősegíti a szilimarin felszívódását
Adagolás:Epato Plusz paszta: 1 ml (1 osztás) / 5 ttkg / nap
Kiszerelés: 2 db 15 ml-es adagolófecskendő/doboz
Cikkszám VITA17
Gyűjtő/db 12 db
Feligum Hepato májvédő rágófalat 60x

VIDAFE4

A FeliGum® Hepato egy rendkívül ízletes, puha rágótabletta a máj működésének támogatására. Kíváló minőségű, könnyen emészthető fehérjét, Omega-3 zsírsavakat, máriatövis kivonatot és lecitint tartalmaz, amelyek együttesen járulnak hozzá a máj egészséges működéséhez.
Adagolás:
Az első két hétben 1 rágótabletta naponta kétszer, majd 1 rágótabletta naponta.
Adagolása 6 hónapon át javasolt.
Kiszerelés: 120 g visszazárható tasakban (kb. 60 rágótabletta).
Kifutó
Cikkszám VIDAFE4
Gyűjtő/db 60 db
Gluta Max oral paszta 15 ml

TROV491

Összetétel: szabványosított, szárított kurkuma és articsóka kivonat, N-acetil, L-cisztein, szabványosított, szárított máriatövis kivonat, kolin, alfazsírsav, B6-vitamin, B12 vitamin, Sörélesztő, mikrokristályos cellulóz, szilícium-dioxid, (kovaföld)
Célállat faj:kutya, macska
Javallatok: magnézium-sztearát.Kémiai analízis: nedvesség 5,0%, nyersfehérje 22,0%, nyerszsír 22,0%, nyershamu 5,0%, nyersrost 15,0% Javallatok: Májvédő és emésztésserkentő takarmány kiegészítő kutyák és macskák részére.Az articsóka méregteleníti a májat, serkenti az epekiválasztást,csökkenti a vér zsír- koleszterin és cukorszintjét, jelentős mennyiségű vitamint és vasat tartalmaz.A máriatövis magjai hatékony májvédő anyagot tartalmaznak, amely elősegíti a máj sejtjeinek regenerálódását, így jó hatású hepatitis és májcirrózis esetén
Adagolási útmutató:Közvetlenül szájon át, vagy táplálékba keverve adható. Általános adagja 1beosztás 15 testsúly kilogrammonként.Szükség esetén és állatorvosi felügyelet mellett az adag 1 tabl./10 testsúly kilogramm adagra is növelhető, de 4 tablettánál több nem szükséges, még nagy testű kutyák esetében sem. 20-30 napos kúrát célszerű folyatni, mely szükség esetén többször is megismételhető
Csomagolás: tubus, papírdobozban
Cikkszám TROV491
Gyűjtő/db 1 db
Gluta-Max Forte tabletta 40 g 20x

TROV55

Összetétel: sertés máj, dikalcium-foszfát (szervetlen forrásokból nyert), maltodextrin, Siliphos ® (szilibin / foszfolipidek), mono-és digliceridjei (behénsav), magnézium-sztearát Adalékanyagok kilogrammonként Vitaminok és provitaminok: E-vitamin / all-rac-alfa-tokoferol-acetát 3a700 mg 53.250 - Kolin bitartarát mg 17.450 - Riboflavin mg 13.350 - tiamin-hidroklorid mg 4250 - piridoxin-hidroklorid 3a831 mg 2900 - B12-vitamin mg 21 - Természetes termékek - botanikailag meghatározott: Citrus aurantium L. var. dulcis (narancshéj kivonat ET 143) mg 53.500 - Curcuma longa L. (kurkuma kivonat ET 163) mg 8830 - emulgeáló és stabilizáló anyagok: mikrokristályos cellulóz 460 mg 261000 - Kötőanyagok, tapadásgátló anyagok és koaguláló szerek:
kolloid szilícium-dioxid E551b mg 17.400 - Nyomelemek: cink-kelát aminosav hidrát E 6 mg 25000
Célállat faj: kutya, macska
Javallatok:Táplálkozási anomáliák, máj- és emésztőszervi kórképek, gyógyszeres kezelés kiegészítéseként kutyák és macskák részére
Adagolási útmutató:Közvetlenül szájon át, vagy táplálékba keverve adható. Általános adagja 1 tabletta 10 testsúly kilogrammonként.Szükség esetén és állatorvosi felügyelet mellett az adag1 tabl./10 testsúly kilogramm adagra is növelhető, de 4 tablettánál több nem szükséges, még nagy testű kutyák esetében sem. 20-30 napos kúrát célszerű folyatni, mely szükség esetén többször is megismételhető
Kiszerelés: 20 és 40 tabletta
Cikkszám TROV55
Gyűjtő/db 1 db
Gluta-Max Forte tabletta 80 g 40x

TROV75

Összetétel: sertés máj, dikalcium-foszfát (szervetlen forrásokból nyert), maltodextrin, Siliphos ® (szilibin / foszfolipidek), mono-és digliceridjei (behénsav), magnézium-sztearát Adalékanyagok kilogrammonként Vitaminok és provitaminok: E-vitamin / all-rac-alfa-tokoferol-acetát 3a700 mg 53.250 - Kolin bitartarát mg 17.450 - Riboflavin mg 13.350 - tiamin-hidroklorid mg 4250 - piridoxin-hidroklorid 3a831 mg 2900 - B12-vitamin mg 21 - Természetes termékek - botanikailag meghatározott: Citrus aurantium L. var. dulcis (narancshéj kivonat ET 143) mg 53.500 - Curcuma longa L. (kurkuma kivonat ET 163) mg 8830 - emulgeáló és stabilizáló anyagok: mikrokristályos cellulóz 460 mg 261000 - Kötőanyagok, tapadásgátló anyagok és koaguláló szerek: kolloid szilícium-dioxid E551b mg 17.400 - Nyomelemek: cink-kelát aminosav hidrát E 6 mg 25000
Javallatok:Táplálkozási anomáliák, máj- és emésztőszervi kórképek, gyógyszeres kezelés kiegészítéseként kutyák és macskák részére
Adagolási útmutató:Közvetlenül szájon át, vagy táplálékba keverve adható. Általános adagja 1 tabletta 10 testsúly kilogrammonként.Szükség esetén és állatorvosi felügyelet mellett az adag
1 tabl./10 testsúly kilogramm adagra is növelhető, de 4 tablettánál több nem szükséges, még nagy testű kutyák esetében sem. 20-30 napos kúrát célszerű folyatni, mely szükség esetén többször is megismételhető
Kiszerelés: 20 és 40 tabletta
Cikkszám TROV75
Gyűjtő/db 1 db
Hepato Support tabletta 90x

VC01

Összetétel (1 kapszula tartalma): Silymarin: 100 mg Inozit: 20 mg Metionin: 20 mg Kolin: 20 mg B1-vitamin: 5 mg B2-vitamin: 5 mg B5-vitamin: 10 mg B6-vitamin: 5 mg B12-vitamin: 10 mg Lipoic acid: 5 mg. Célállat fajok: kutya, macska. Javallat: Táplálék-kiegészítő a máj egészséges működésének támogatására. Májbetegségek esetén a gyógyszeres kezelés kiegészítésére, kutyák és macskák számára
Alkalmazás módja: Szájon át.
Adagolás:- Macska és kistestű kutya (10 kg alatt). 0,5-1 kapszula naponta.- Közepes testű kutya (12-25 kg között): 2 x 1 kapszula naponta.- Nagytestű kutya (26-44 kg között): 3 x 1 kapszula naponta.- Óriástestű kutya (44 kg felett): 2 x 2 kapszula naponta.Súlyos esetekben az adag a toxicitás veszélye nélkül a fenti dózis emelhető. Ilyenkor a hatás fokozott lesz
Kiszerelés: 90 db kapszula műanyag dobozban
Új
R
Cikkszám VC01
Gyűjtő/db 1 db
Samylin Large Breed granulátum 30x

SAMYLIN3

Hatóanyag: S-adnozil-L-metionin, silybin, E-vitamin, C-vitamin
Célállat faj: nagytestű kutya
Javallat: májműködést támogató takarmánykiegészítő
Adagolás: 1-2 zacskó/nap
Kiszerelés: 30 tasak
Cikkszám SAMYLIN3
Gyűjtő/db 1 db
Samylin Medium Breed  granulátom 30x

SAMYLIN2

Hatóanyag: S-adnozil-L-metionin, silybin, E-vitamin, C-vitamin
Célállat faj: nagytestű kutya
Javallat: májműködést támogató takarmánykiegészítő
Adagolás: 1-2 zacskó/nap
Kiszerelés: 30 tasak
R
Cikkszám SAMYLIN2
Gyűjtő/db 1 db
Samylin Small Breed granulátom 30x

SAMILYN

Hatóanyag: S-adnozil-L-metionin, silybin, E-vitamin, C-vitamin
Célállat faj: kistestű kutya
Javallat: májműködést támogató takarmánykiegészítő
Adagolás: 1-2 zacskó/nap
Kiszerelés: 30 tasak
R
Cikkszám SAMILYN
Gyűjtő/db 1 db
Samylin Small Breed tabletta 30x

SAMYLIN1

Hatóanyag: S-adnozil-L-metionin, silybin, E-vitamin, C-vitamin
Célállat faj: kistestű kutya
Javallat: a májműködés támogatására
Adagolás: 
Ajánlott napi bevitel
Testsúly Tasak/tabletta naponta< 5kg 1 db kistestű fajtáknak szánt tabletta
5-10kg 2 db kistestű fajtáknak szánt tabletta
Cikkszám SAMYLIN1
Gyűjtő/db 1 db
  • 1